Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

Μετανάστες δεν Καίνε μόνο στη Γερμανία!


Στην Πάτρα οι γνωστοί - άγνωστοι συμπολίτες μας (μαγαζάτορες φασίστες, νοικοκυραίοι φασίστες, άνθρωποι της διπλανής πόρτας φασίστες κτλ), που έδωσαν το παρόν στην εξέγερση μέσα από τις γραμμές των μπάτσων, περιφρούρησαν για άλλη μια φορά την Ελληνική τάξη και ασφάλεια. Με γκαζάκια έκαψαν πάνω από το 1/3 του καταυλισμού των 1200+ αφγανών προσφύγων του λιμανιού της Πάτρας. Μεταξύ άλλων κάηκε το ιατρείο του καταυλισμού, 500 άνδρες, γυναίκες και παιδιά έμειναν χωρίς στέγη, ενώ από τύχη δε θρηνήσαμε θύματα.

Οι άνθρωποι που προέβησαν σε μία τέτοια ενέργεια είναι ουσιαστικά η τυπική ενσάρκωση του “μέσου ανθρώπου”, που καλλιέργησαν τα κανάλια και η πολιτική εξουσία σε όλη τη διάρκεια της εξέγερσης. Του δήθεν φιλήσυχου, ευηπόληπτου πολίτη, που βιώνει μία κόλαση στη χώρα του όχι για τα κακώς κείμενα, που έχουν χρονίως συσσωρευθεί, αλλά για τους “βάνδαλους που κάψανε το ιστορικό (sic) κέντρο της Αθήνας” ή για το δήθεν “διασυρμό της χώρας στο εξωτερικό”. Του μαγαζάτορα, που ενδιαφέρεται να φρουρείται το χριστουγενιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα αλλά και να καίγεται το δάσος, που θα χτίσει τη βίλλα του ή ο τοπικός καταυλισμός μεταναστών που του χαλά τη μόστρα. Του υπάκουου νοικοκυραίου που με τη λογική “ένα μέτρο από τον κώλο μας και ας γίνεται κόλαση” κρύβει τα πάντα κάτω από το χαλί του φαίνεσθαι και μιλάει σαν τον Πρετεντέρη, ενώ ήδη και ο δικός του κώλος (ή του παιδιού του) καίγεται. Τελικά του χειροκροτητή και στυλοβάτη της υπάρχουσας κατάστασης, η οποία έχει φτάσει στο απροχώρητο την κοινωνία μας, γιατί ο ίδιος είναι απλούστατα κάπως καβατζωμένος μέσα σε αυτή και δεν επιθυμεί καθόλου να αλλάξει.

Δεν καίνε λοιπόν μετανάστες (ενίοτε και Έλληνες) μόνο στη Γερμανία.
Έλληνες καίνε μετανάστες και στη χώρα τους, την Ελλάδα.

Ο φασισμός δεν είναι η ιδεολογία μερικών ηλιθίων. Είναι η επίσημη ιδεολογία κάθε Έθνους - Κράτους, στο όνομα της οποίας δημιουργούνται άνθρωποι πολλών ταχυτήτων και εξυμνείται η “ησυχία, τάξη και ασφάλεια” της εκμετάλλευσης στα όρια της δουλείας. Ας μη γελιόμαστε. Επιτίθενται στους Αφγανούς της Πάτρας, επειδή δε μπορούν να τους χρησιμοποιήσουν ως δούλους. Άμα ήταν στις φράουλες της Μανωλάδας ή στα καπνά της Θράκης, θα τους είχαν να δουλεύουν ως δούλοι και δε θα μαθαίναμε ποτέ γι’ αυτούς.

Υπάρχει όμως και ένα δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας, που δείχνει έμπρακτα την αλληλεγγύη του στους Αφγανούς της Πάτρας και δε μένει με καθόλου σταυρωμένα χέρια απέναντι στο φασισμό αυτών των “μέσων ανθρώπων”. Μόνο που δεν υπάρχει στην πραγματικότητα μέσος άνθρωπος παρά μόνο στα κανάλια. Υπάρχουν φασίστες, υπάρχουν αλληλέγγυες συμπεριφορές και υπάρχει και η θέση που παίρνει ο καθένας από εμάς σε αυτό που γίνεται μέσα στην κοινωνία. Διαλέγουμε και παίρνουμε.

Δελτίο Τύπου Γιατρών Χωρίς Σύνορα


Το κείμενο είνα απο το blog IN LOVE WITH LIFE

Σχτικό ποστ: Φωτιά στον καταυλισμό των μεταναστών στην Πάτρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου