Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

Όχι ψεύτικα δάκρυα για την Κούνεβα !


Η υπόθεση της Κωνσταντίνας Κούνεβα έχει ένα σαφές μύνημα.
Ότι και τα δύο μεγάλα κόμματα ενισχύουν νταβατζήδες και τραμπούκους, στους οποίους προσφέρουν προνόμια, εξουσίες και πλούτο αφήνοντάς τους σε πλήρη ασυδοσία.

Μία μικρή αναδρομή:
Τη μέρα των Χριστουγέννων που πέρασαν, πέρασε στα ψιλά μια είδηση για την επίθεση με βιτριόλι σε μία αλλοδαπή καθαρίστρια, ποιος να δώσει σημασία.
Ακούγοντας μια τέτοια είδηση, δεν υπάρχει περίπτωση να ενδιαφερθείς.
Ήταν οι μέρες που το κέντρο ζούσε την ένταση της εξέγερσης για τη δολοφονία του δεκαπεντάχρονου και φυσικό ήταν να θες να ξεχαστείς λίγο από τις εντάσεις.
Από τη μία το γεγονός που συντάραξε τη χώρα και από την άλλη οι γιορτές.

Το γεγονός το έμαθα από μία κινητοποίηση που δημοσιεύτηκε στο Indymedia και όχι στο Ριζοσπάστη όπως ίσως θα θεωρούσε κανείς πιο πιθανό.

Έτυχε να περάσω και από την Αθηνάς το Σάββατο 27 Δεκέμβρη και να δω τη κατάληψη του κτιρίου του ΗΣΑΠ, όπου έβγαλα και τη φωτογραφία.
Η κατάληψη έγινε από ομάδα που δεν ανήκει σε κάποιο κόμμα, ίσως κάποιοι να ανήκουν και στον αντιεξουσιαστικό χώρο, (το γνωστό κλισέ των ΜΜΕ: αν δεν ανήκεις σε κάποιο κόμμα και έχεις πολιτική άποψη και κινητοποιείσαι , σου κολάνε την ταμπέλα του αντιεξουσιαστή και σου δίνουν και ρόλο τρομοκράτη ίσως) και πραγματικά μου έκανε εντύπωση, πως αυτά τα παιδιά αντί να κάθονται με τους φίλους τους Χριστουγεννιάτικα, προτιμούν να αγωνίζονται για τα δικαιώματα των εργαζομένων και να τη βγάζουν όπως-όπως.

Μέχρι εκείνη την ώρα η ενημέρωσή μου φυσικά ήταν ελλιπής, οι ευαίσθητοι δημοσιογράφοι των ΜΜΕ ζούσαν φυσικά σε άλλο πλανήτη.
----------
Αντιγράφω από http://www.tvxs.gr/v2243 :
Δημοσίευση: 25-12-2008



Η Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Σωματείου καταγγέλλουν ότι η επίθεση προέρχεται από κύκλους της εργοδοσίας, η οποία τρομοκρατούσε όλες τις εργαζόμενες και ειδικότερα την Κούνεβα επειδή είναι βουλγαρικής καταγωγής και συνεπώς πιο ευάλωτη. Το θύμα νοσηλεύεται στην Εντατική του νοσοκομείου "Ευαγγελισμός", έχει χάσει το ένα του μάτι και βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση.

Η εργολαβική εταιρία στην οποία δούλευε η 44χρονη καθαρίστρια είχε δύο μεγάλους κρατικούς πελάτες, τον ΗΣΑΠ και την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΒΟ). Οι καταγγελίες του σωματείου προς τις κρατικές αυτές εταιρίες για τη βαριά εκμετάλλευση των εργαζομένων και την καταπάτηση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων έπεφταν στο κενό.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές του Σωματείου, η τρομοκρατία της επιχείρησης ήταν συνεχής. Οποια γυναίκα τολμούσε να ζητήσει το σεβασμό των δικαιωμάτων της απολυόταν.

Το σωματείο έκανε διαρκείς παραστάσεις στην επιθεώρηση εργασίας, το υπουργείο Εργασίας αλλά και τη ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο, αλλά κανείς αρμόδιος φορέας δεν προσπάθησε να ελέγξει την εταιρεία. Αντίθετα, η αντιπρόεδρος του Σωματείου Β.Τσούνη, κάνει λόγο για επανειλλημένες τηλεφωνικές απειλές και στην ίδια αλλά και σε άλλες συναδέλφους της.

----------
Ένα σχόλιο από το Indymedia
Δημοσίευση: Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2008
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=954997



Tα ιδιωτικά συνεργεία καθαριότητας είναι για τα μπάζα. Οι εργαζόμενες αναγκάζονται υπό τον φόβο της απόλυσης να υπογράφουν πως παίρνουν δώρα, μπόνους, ένσημα κλπ κλπ. Είναι αναγκασμένες να πηγαίνουν όπου θέλει ο εργοδότης, μπορεί τώρα να είναι στο τάδε κτήριο στο κέντρο και σε 2 μήνες σε άλλο στη γλυφάδα. Φυσικά δεν τίθεται θέμα για το πού βολεύει τις εργαζόμενες ή αν θέλουν να αλλάξουν χώρο εργασίας.
Με το νόμο που προαναφέρθηκε τα πράγματα δυσκολεύουν γιατί τώρα μπορεί να είσαι εργαζόμενη στο αφεντικό σου και νοικιασμένη σε άλλο αφεντικό.
Για συνδικαλισμό ουδέν σχόλιον. Η κλασσική τακτική της ρουφιανιάς ανθεί στο χώρο αυτό, οι υπεύθυνες ομάδων παίρνουν ανταλλάγματα (πχ καλύτερους μισθούς, λιγότερη ή/και καλύτερη δουλειά) και ως επιστροφή αν τολμήσεις να μιλήσεις για κάτι, σε περιμένει το αφεντικό να σου τα χώσει ή να σου δώσει "εξιτήριο", εφόσον αυτές φροντίζουν να τον ενημερώνουν για το τι λέγεται και τι δε λέγεται μεταξύ των εργατριών.
Αν είσαι και μετανάστρια ισχύουν τα παραπάνω εις διπλούν.

Τα ξέρω αυτά από πρώτο χέρι μιας και η μάνα μου είναι χρόνια εργαζόμενη στον κλάδο αυτό...

_______________

Σχεδόν ένα μήνα μετά στο Ριζοσπάστη της Τρίτης 20 Γενάρη 2009
http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=4908702
(κάποια σημεία του άρθρου)



Η προανάκριση δεν «άγγιξε» τους εργολάβους

Με τεράστια κενά, που οδηγούν σε απόπειρα συγκάλυψης, η δικογραφία της υπόθεσης η οποία επιστράφηκε στην Αστυνομία από την αρμόδια εισαγγελέα

Με απαράδεκτες και προκλητικές διαδικασίες και χωρίς να εξεταστούν ούτε οι αυτόπτες μάρτυρες για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος της συνδικαλίστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα, η Αστυνομία είχε παραδώσει τη δικογραφία στις εισαγγελικές αρχές.


---------------------------------

Η υπόθεση της Κωνσταντίνας είνα μία πρόκληση για όλους μας.
Αφορά τις διακρίσεις, τις πολιτικές της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, την τακτική της φίμωσης του αντίλογου, αφορά τη γενικότερη κοροϊδία με την οποία που μας έχει μπουχτίσει η εξουσία και οι παραφυάδες της.


---------------------------------
Ο λογαριασμός ενίσχυσης της Κωνσταντίνας Κούνεβα είναι:
5012 019021 277 Τράπεζα Πειραιώς
DECHEVA ELENA KUΝEVA KOSTADINKA NIKOLOVA

|
|

Σχετικά:
Νέες καταθέσεις για την υπόθεση της Κωνσταντίνας Κούνεβα
Ο εργασιακός μεσαίωνας στην επιχείρηση ΟΙΚΟΜΕΤ και οι ευθύνες του ΗΣΑΠ
Ολοι για έναν, ένας για όλους
Ενημέρωση από το νοσοκομείο για την Κωνσταντίνα Κούνεβα
Η ΓΣΕΕ απούσα από την Κ. Κούνεβα, ή μου φαίνεται;

3 σχόλια:

Rodia είπε...

Για κάτι τέτοια δημοσιεύματα (συ)ζητείται στη Βουλή των Ελλήνων η κατάργηση/έλεγχος/εξαφάνιση του indymedia...

ένα παιδί είπε...

Rodia θα ήθελα να μου πεις αν ακούσεις κάποιον να βγει και να υποστηρίξει επώνυμα το κλείσιμο του indymedia.
(Η άποψή μου είναι ότι όποιος το ζητήσει αυτό, ζητάει στην ουσία το κλείσιμο όλων των blog και των forum, οπότε μάλλον εκτίθεται απεριόριστα...).

Είναι προφανείς οι λόγοι που συμφέρει και βολεύει πολλούς (και από πολλά χωράφια), η φίμωση του επιτυχημένου ιστοχώρου indymedia.

Το μόνο που έχω πληροφορηθεί είναι η επίθεση δια της πλαγίας οδού, με ερώτηση για servers στο κοινοβούλιο.
Η ερώτηση όμως στη Βουλή έγινε από πού αλλού? Απο βουλευτή του γνωστού κόμματος των χαφιέδων-πρακτότρων-προβοκατόρων.

ένα παιδί είπε...

@ Rodia
Παραθέτω και το λινκ για τη σχετική επερώτηση στη βουλή για το athens.indymedia :
(για κλάματα και για γέλια)
Επερώτηση στη βουλή για το athens.indymedia

Δημοσίευση σχολίου